Linktopay Contact & FAQ

Veel vragen zijn al gesteld. Voor je contact opneemt, lees eerst deze antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij, stel hem gerust onderaan de pagina.

ALGEMEEN

 • q-iconVoor wie is Linktopay

  Linktopay is voor alle gebruikers van Kajabi die een ander betaalsysteem nodig hebben of willen dan credit cards via Stripe of Paypal. Een koppeling met andere systemen is erg complex. Linktopay is een service om dit voor jou in enkele minuten te regelen.

 • q-iconIs Linktopay verbonden met Kajabi?

  Nee. Kajabi heeft geen enkele band met Linktopay. Linktopay is opgezet omdat betalingen in Nederland makkelijker te maken door een eenvoudige oplossing voor iDeal betalingen te realiseren. Linktopay staat helemaal los van Kajabi.

 • q-iconGeeft Kajabi ondersteuning?

  Kajabi geeft geen ondersteuning voor Linktopay. Indien je hulp nodig hebt, neem contact op met LinktoPay: info@linktopay.nl.

 • q-iconHeb ik nog Zapier of andere systemen nodig?

  Nee. Je hebt geen Zapier nodig of andere betaalsystemen nodig.

 • q-iconHeb ik technische kennis nodig om Linktopay te gebruiken?

  Nee. Als je met Kajabi kan werken kan je met Linktopay werken. Je krijgt een eigen checkout page binnen Kajabi waarmee je jouw producten kan verkopen. Mocht je toch vragen hebben, dan zijn alle stappen in overzichtelijke filmpjes uitgelegd.

 • q-iconZie ik de betalingen terug in mijn Kajabi statistieken?

  Omdat de betalingen buiten Kajabi plaatsvinden, registreert Kajabi deze niet. Daarom zie je de betalingen niet terug in de volgende onderdelen binnen Kajabi: Sales Dashboard, Coupons, Payments.

 • q-iconKrijgt Linktopay toegang tot mijn Kajabi website?

  Nee. Het Linktopay platform heeft geen directe toegang tot deze pagina of jouw Kajabi website. Na een geslaagde betaling kan Linktopay een klant toevoegen aan jouw Kajabi website op basis de gegevens die je op jouw eigen sales page hebt aangegeven.

 • q-iconWerkt het affiliatesysteem van Kajabi voor mijn Linktopay verkopen?

  Koppeling met het affiliatesysteem van Kajabi staat op de planning.

 • q-iconHeeft Linktopay een eigen affiliate systeem?

  Dit komt er aan door een koppeling te maken met het affiliatesysteem van Kajabi.

 • q-iconWerkt Linktopay ook vanuit een ander land?

  Linktopay werkt vanuit ieder Europees land. Op dit moment ligt de focus op Nederland/Vlaanderen en de Nederlandse taal. Dat betekent dat voor andere landen er nog geen vertaalde versie is. Voor andere landen en talen neem contact op over de mogelijkheden. Eventuele samenwerkingspartners zijn hier welkom.

 • q-iconWerkt Linktopay ook met andere leeromgevingen?

  Linktopay is volledig ingesteld op Kajabi. De integratie is zo ver als mogelijk is binnen Kajabi. Andere leeromgevingplatforms worden niet ondersteund.

VERKOPEN VAN PRODUCTEN

 • q-iconKan ik ook andere producten verkopen dan Kajabi trainingen?

  Ja. Je kan met Linktopay alles verkopen vanaf je Kajabi website. Uiteraard je online cursussen, maar ook services of coaching, of fysieke producten. Na een geslaagde verkoop krijg je per email de klantgegevens waarna je desgewenst met je klant contact kan opnemen over de service of je product kan toesturen.

 • q-iconKrijgen nieuwe klanten automatisch toegang tot hun cursus op mijn Kajabi website?

  Ja. Op jouw Linktopay checkout page geef je aan welk product je nieuwe klant krijgt binnen jouw Kajabi leeromgeving. Na een geslaagde betaling krijgt je klant automatisch toegang. Binnen Kajabi kan je aangeven welke emails je klant krijgt zoals inloggegevens of een welkomsemail.

 • q-iconKrijg ik bericht van een gelukte/mislukte aankoop?

  Ja. Je krijgt na een aankoop altijd per email bericht. Bij een mislukte aankoop krijg je de klantgegevens zodat je contact kan opnemen. Bij een gelukte aankoop krijg je tevens een kopie van de factuur.

 • q-iconKan ik gespreide betalingen doen?

  Ja. Je kan op jouw Linktopay sales page de optie aangeven om in 3 termijnen of eenmalig te betalen. Bij termijnen wordt direct 1 termijn in rekening gebracht en na een en twee maanden de tweede en derde termijn. Indien een bedrag niet geïnd kan worden, krijg je daarvan bericht. Je moet daar zelf achteraan gaan. Bij iedere termijn volgt een factuur met het termijnbedrag.

 • q-iconKan ik abonnementen doen?

  Ja. Je kan op je Linktopay sales page aangeven dat je maand en jaarabonnementen wilt. Bij iedere abonnement wordt direct 1 termijn in rekening gebracht. Bij de volgende periode opnieuw hetzelfde bedrag.
  Indien een bedrag niet geïnd kan worden, krijg je daarvan bericht. Je moet daar zelf achteraan gaan. Bij iedere termijn volgt een factuur met het termijnbedrag.

 • q-iconHoe kan ik abonnementen of termijnbetalingen stoppen?

  In de bevestigsmail bij een geslaagd abonnement of termijnverkoop krijg je een link om het betreffende abonnement/termijn stop te zetten. Linktopay stopt niet de toegang tot je online training. Dit moet je bij een gestopt abonnement zelf doen.
  Linktopay zal nooit abonnementen stoppen op verzoek van een klant. Dit loopt altijd via jou als verkoper.

 • q-iconKan ik een overzicht van de verkopen downloaden?

  Ja. Binnen jouw Linktopay dashboard krijg je een overzicht van alle geslaagde verkopen.

 • q-iconKan Linktopay rechtstreeks koppelen met mijn boekhoudpakket?

  Nog niet rechtstreeks. Maar je kan in je emailprogramma een regel opnemen dat Linktopay verkoopfacturen rechtstreeks worden doorgestuurd naar je boekhoudpakket.

 • q-iconKan Linktopay creditnota's namens mij versturen

  Nee, nog niet.

BTW BEREKENING EU

 • q-iconKrijgen mijn klanten een factuur met btw?

  Ja. Jouw klanten krijgen na een voltooide betaling direct per email een factuur toegestuurd met de productnaam, korting en btw en op naam van jouw bedrijf, bedrijfsgegevens en met jouw bedrijfslogo. Deze factuur wordt namens Linktopay verzonden. Klanten kunnen niet met Linktopay communiceren over de inhoud van de aankoop of factuur.

 • q-iconHoe wordt de btw berekend?

  Btw wordt berekend op basis van de EU btw regels. Dit werkt in het kort als volgt:
  – Bij verkoop van een digitaal product aan een consument in de EU wordt de btw berekend van het woonland van de consument. Je moet deze btw in het betreffende land aangeven of gebruik maken van de Moss regeling.
  – Bij verkoop van een service aan een consument in de EU wordt de btw berekend conform het land waar jij gevestigd bent.
  – Bij verkoop van een digitaal product of een service aan een bedrijf in de EU wordt geen btw berekend. Deze btw wordt verlegd naar de koper.
  – Bij verkoop buiten de EU wordt geen btw berekend.

 • q-iconKan ik de BTW uitschakelen?

  Ja. Je kan aangeven dat je geen btw wilt berekenen. Deze komt dan zowel niet tijdens het afrekenproces als op de factuur te voorschijn. (Indien je alleen aan consumenten in je eigen land verkoopt)

INNING VAN JOUW GELD

 • q-iconHoe wordt het geld van de verkopen geïnd?

  De feitelijke verkoop vindt plaats binnen jouw eigen Mollie account. De gelden komen direct op jouw rekening. Linktopay int geen geld. Linktopay verwijst alleen door naar Mollie.

 • q-iconHeb ik altijd Mollie als betaalsysteem nodig?

  Linktopay maakt gebruik van de ruime mogelijkheden van Mollie zoals termijnbetalingen en abonnementen. Daarom adviseert Linktopay Mollie te gebruiken. Binnen Europa is dit voor ieder land mogelijk. Indien je noodzakelijkerwijs met een ander betaalsysteem wilt werken, kan dit alleen op aanvraag. Daar zijn extra kosten aan verbonden.

 • q-iconKrijgt Linktopay toegang tot mijn bankrekening?

  Nee. Linktopay communiceert uitsluitend met de betaalservice Mollie en krijgt op geen enkele wijze toegang tot jouw bankrekening of betaalgegevens.

Privacy

 • q-iconWelke gegevens slaat Linktopay op van mijn klanten?

  Linktopay bewaart de naw gegevens van je klant, het aangekochte product en de bijbehorende prijs van geslaagde verkopen. Deze gegevens worden aan jou beschikbaar gesteld en die ben je verplicht 7 jaar te bewaren (Nederlandse belastingwetgeving).
  Op verzoek kan Linktopay de bewaarde klantgegevens wissen.

  Als je klant wordt van Linktopay krijg je een verwerkersovereenkomst obv de AVG.

 • q-iconHoe veilig is Linktopay?

  Linktopay is beveiligd met verschillende methodes om zowel de betalingen te kunnen garanderen als om te voorkomen dat de website wordt gehackt. Op de achtergrond draait altijd een backup systeem mee. Betalingen vinden BUITEN Linktopay plaats bij Mollie. Linktopay heeft geen toegang tot jouw betaalgegevens of bankrekening.

 • q-iconWaar zijn de algemene voorwaarden?

  De algemene voorwaarden vind je hier.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een email.

STEL JE VRAAG